X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Un deputat PPDA acuză PAS de tehnici manipulatorii folosite în campania prezidențială

20 oct. 2020,, 12:13   Politică
4238 0

Deputatul PPDA Liviu Vovc sugerează că alegerile din Chișinău, din 2019, la care a participat liderul formațiunii, Andrei Năstase, ar fi fost sabotate de PAS-ul Maiei Sandu.

“Nu mă provocați să îmi expun părerea despre rezultatele la localele din 2019, cum s-a lucrat abil în a influența electoratul de dreapta să nu iasă la vot. O să ziceți că atac, chiar dacă va fi purul adevăr”, a scris Liviu Vovc.

În aceeași postare, deputatul PPDA spune că la alegerile prezidențiale din acest an, adepții Maiei Sandu utilizează aceleași metode.

“Cum poți influența opinia publică? În primul rînd prin invitarea unor "experți independenți" la emisiuni politice, care se dau cu părerea și trag plapuma pe un candidat anume, în dependență de televiziune. Iar pentru a convinge indecișii se elaborează (desenează) sondaje pentru a le influența decizia. Astfel de manipulări se bazează pe teoria turmei: orice persoană vrea să se asocieze cu un învingător”, constată Liviu Vovc.

În opinia sa, astfel de tehnici de manipulare au fost utilizate la greu de regimul Plahotniuc.


“În era lui Plahotniuc aceste tehnici erau folosite la greu. Plahotniuc a fugit, însă tehnicile au fost preluate de alți politicieni prin intermediul diferitor ONG-uri și "experți". O mare parte a sondajelor sînt desenate și acum pe genunchi doar pentru a influența decizia alegătorului”, conchide deputatul PPDA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?