X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Un deputat explică de ce Plahotniuc va fi omorît dacă revine în R. Moldova

14 ian. 2020,, 01:22   Politică
6181 3

„Dacă Vlad Plahotniuc revine în țară, el va fi omorît”. Declarația îi aparține lui Vladimir Bolea, deputat PAS, și a fost facută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Potrivit parlamentarului, cei care nu și-ar dori o eventuală întoarcere a fostului lider al PDM ar fi tocmai membrii sistemului pe care l-a construit.

„La cîte cunoaște dlui și cît de mult a fost în vîrful picului de lance, eu cred că el va fi omorît, dacă ajunge în Republica Moldova. Anume ca să nu poată dezvălui din toto ce știe. Asta mă face să nu fiu optimist, cînd mă gîndesc la posibilitatea ca el să fie radus în țară. Din păcate. Pentru că nimeni nu o să-i poată garanta siguranța. Anume sistemul în vîrful căruia s-a aflat, îl va nimici. Pentru că el se va porni împotriva sistemului”, a declarat Bolea, transmite Noi.md cu referire la Agora.

Mai mult, acesta a punctat că Justiția, în forma în care funcționează în prezent în RM, nu i-ar putea asigura integritatea, și nici o decizie echitabilă. La rîndul său, vicepreședintele Legislativului Alexandru Slusari își dorește ca fostul șef al democraților să revină acasă.

„Eu aș prefera să-l văd cît mai repede în RM. Vlad Plahotniuc știe foarte multe despre actuala clasă politică. Eu vreau ca el să se întoarcă în țară, să aibă cel mai echitabil proces, dar în cadrul acestui proces să-i cunoaștem și pe ceilalți eroi”, a punctat politicianul.


Amintim că, Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, l-a vizat într-o declarație pe fostul președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Într-o postare pe Twitter, Pompeo spune că denunță public acțiunile lui Plahotniuc și că SUA „stă alături de Moldova în lupta contra corupției”. Astfel, atît Plahotniuc cît și soția sa, Oxana Childescu, dar și ambii fii ai săi au fost declarați indezirabili.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?