Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Un deputat european nu-i recomandă Moldovei să depună cererea de aderare la UE

6 apr. 2018,, 09:50   Politică
4642 8

În prezent Moldova nu este pregătită de devină membru al Uniunii Europene. Acest fapt a fost declarat de către Michael Gahler, deputat în Parlamentul European din partea Germaniei, citat de RIA Novosti.

„În situația actuală Moldova este incapabilă să devină membru al Uniunii Europene, fiind totuși o țară europeană. De aceea în momentul de față eu nu i-aș recomanda să depună cererea de aderare la UE”, a declarat Gahler.
Totodată, parlamentarul european a specificat că Uniunea Europeană este interesată ca Moldova să fie o țară democratică, prosperă și stabilă.

„Am semnat cu Moldova cîteva acorduri atotcuprinzătoare și așteptăm să vedem care va fi rezultatul. Nu este suficient doar să agiți drapelul european, trebuie să respecți valorile europene”, a spus Gahler.

Anterior fostul șef al Partidului Democrat din Moldova Marian Lupu a comunicat că cererea de aderare a țării la Uniunea Europeană ar putea fi depusă în a doua jumătate a anului 2019.

Însă vicepremierul Moldovei pentru Reintegrare de atunci, Gheorghe Balan, a precizat că pînă cînd nu va soluționată problema transnistreană țara are puține șanse să se integreze în Uniunea Europeană. Doar UE nu invită țările care au conflicte neaplanate pe teritoriul său. Mai tîrziu spicherul Parlamentului Andrian Candu și-a exprimat speranța că republica va putea depune cererea de aderare la UE deja în 2018.
În iunie 2014 Moldova a semnat cu UE Acordul de Asociere și privind Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?