Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Un deputat din Blocul ACUM înaintează niște condiții

8 aug. 2019,, 15:20   Politică
4809 9

Deputatul Blocului ACUM, Petru Frunze, afirmă că nu va mai vota candidații propuși pentru funcții de conducere în cadrul unor instituții, dacă aceștia vor fi selectați de comisiile parlamentare.

Acesta cere colegilor din Partidul Socialiștilor să accepte delegarea competențele de evaluare a candidaților unor comisii formate din societatea civilă independentă.

Petru Frunze îi critică pe deputații socialiști care au acordat un punctaj minim unor candidați din concursul organizat pentru ocuparea funcției de director al Centrului Național Anticorupție.

„În contextul intenției colegilor deputați din PSRM pentru a afla care este numărul deputaților din Blocul ACUM care ar semna un nou acord politic pentru a continua dezoligarhizarea statului. Rezultatul concursului pentru funcția de director CNA a demonstrat diferența nu doar ideologică. Este evident că dl Ruslan Flocea s-a prezentat bine, se vede prin obiectivitatea tuturor membrilor comisiei, dar pentru alți candidați în loc de obiectivitate s-au aplicat metode politice care nu au nimic comun cu viziunile societății. Nu poți construi ceva democratic atunci cînd construiești prin metoda în care a fost criticat fostul regim oligarhic”, a explicat Frunze pe Facebook.

„Dacă Comisia juridică, numiri și imunități nu va delega competențele de evaluare a candidaților unei comisii formată din societatea civilă independentă, atunci îmi rezervez dreptul de a nu vota aprobarea rezultatelor concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere”, a condiționat deputatul.


„Colegii deputați din PSRM trebuie să găsească răspunsuri la întrebări analizînd acțiunile lor în raport cu Blocul ACUM. Am demonstrat convingere în lupta antioligarhică, am pășit peste convingerile ideologice cu mare greu, doar pentru binele societății. Acest fapt demonstrează că lupta va continua împreună atît timp cît nu se va trece linia roșie”, și-a încheiat Petru Frunze mesajul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?