Un deputat democrat riscă să rămînă fără mandat

Un deputat democrat riscă să rămînă fără mandat

Deputatul democrat Grigore Repeșciuc ar putea rămîne fără mandatul de deputat, dacă instanța de judecată va menține decizia Autorității Naționale de Integritate, care a stabilit că legislatorul a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, semnînd 5 contracte cu 2 firme conduse de soția sa și socrul său, în perioada în care a fost primar al orașului Căușeni.


„După rămînerea definitivă a actului de constatare emis în acest caz, care este pasibil de contestare în instanța de contencios administrativ, Autoritatea Națională de Integritate va solicita decăderea ex-primarului din dreptul de a exercita funcții publice și funcții de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani”, se spune într-un comunicat emis de ANI.


ANI a inițiat procedura de control în privința deputatului după ce „Moldova Curată” a scris că, în calitatea sa de primar, Repeșciuc a semnat cu firmele administrate de soția sa și de socrul său contracte în valoare de aproape un milion de lei. Adițional, acesta a mai semnat și alte acte în conflict de interese, precum procesele-verbale ședințelor grupului de lucru pentru achiziții sau cu privire la evaluarea ofertelor.


Contactat de TV8, Grigore Repeșciuc, a declarat că se va adresa în instanța de judecată, pentru a cere anularea actului emis de ANI.


„Am primit actul. L-am semnat. Timp de 15 zile mă pregătesc și îl atac în instanța de judecată. Noi am fost la comisie, am arătat materialele. Am avut vreo două, trei întrebări. Am avut o întrevedere cu inspectorul. Dumnealui s-a atîrnat negativ și nu a găsit toate lacunele care sînt. Este o părere a inspectorului.  Sunt foarte multe întrebări față de contractele care sînt acolo. Eu cred că în instanța de judecată toate întrebările acestea o să fie puse la punct”, a comentat Grigore Repeșciuc.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load