X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Un deputat cere de urgență Guvernului să interzică exportul de grîu

14 mai. 2021,, 11:42   Politică
2180 0

Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a cerut premierului interimar, Aureliu Ciocoi, să convoace de urgență ședința Guvernului pentru a interzice exportul de grîu din rezervele de stat.

Declarația a fost făcută în cadrul unui briefieng de presă.

„Motivul acestui briefing are la bază mai multe apeluri telefonice primite din raioane, din sate privind scumpirea pîinii. S-a scumpit pîinea cu un leu, la toată pîinea, inclusiv la cea care era cea mai solicitată de cetățeni”, a menționat Igor Grosu.

Igor Grosu a precizat că riscul scumpirii pîinii exista încă din aprilie curent, atunci cînd s-a cerut instituirea unei restricții noi privind exportul grîului din rezerva de stat. Potrivit deciziei anterioare a Cabinetului de miniștri, restricții temporare la exportul de grîu, urmare a scandalului de la Giurgiulești, au fost impuse pînă pe data de 12 aprilie. Însă, după expirarea termenului, exportul a fost permis.

„Domnule Ciocoi, aveți timp la dispoziție să convocați ședința Guvernului și să luați o decizie prin care să interziceți exportul de grîu din rezerva de stat”, a menționat Igor Grosu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?