X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Un deputat al blocului ACUM cere anularea facilităților pentru toți demnitarii

19 sep. 2019,, 13:50   Politică
2399 0

Deputatul ACUM Iurie Reniță împreună cu colegul său, Lilian Carp, a venit cu un șir de amendamente la proiectul Guvernului de anulare a facilităților pentru foștii președinți.

Astfel, deputații au propus ca după expirarea mandatului, toți foștii demnitari să fie într-o situație similară cu toți cetățenii care i-au încredințat un mandat sau altul, și să nu mai beneficieze de facilități speciale.

În opinia deputaților, excesul de facilități stabilite prin lege demnitarilor, după expirarea mandatului, generează o nemulțumire în rîndurile cetățenilor. Anularea facilităților se înscrie perfect în noțiunea de echitate, solidaritate socială și de economisire a finanțelor publice.

„Inițiativa Guvernului de modificare a Legii privind asigurarea activității Președintelui Republicii Moldova este una necesară, oportună, dar nu și suficientă. Eficientizarea gestionării resurselor bugetare în cazul înalților demnitari de stat trebuie extinsă și modificată în profunzime, astfel ca, după expirarea mandatului, foștii demnitari să fie într-o situație similară cu toți cetățenii care i-au încredințat un mandat sau altul. În opinia noastră, excesul de facilități stabilite prin lege demnitarilor după expirarea mandatului generează o firească nemulțumire în rîndurile cetățenilor și se înscrie perfect în noțiunea de echitate, solidaritate socială și de economisire a finanțelor publice. În acest scop, împreună cu deputatul Lilian Carp, am elaborat și prezentat mai multe amendamente la proiectul guvernului. În fața legii și a poporului sîntem cu toții egali, chiar și după expirarea mandatului!”, a scris Iurie Reniță.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?