Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Un deputat a sesizat SIS-ul, după ce Agenția Servicii Publice a anunțat o licitație de circa 500 milioane lei

12 mai. 2021,, 12:09   Politică
3015 0

Deputatul PAS, Radu Marian, bate alarma. Asta după ce Agenția Servicii Publice a anunțat pe 29 aprilie o licitație-gigant în valoare de aproape 500 milioane lei pentru procurarea blanchetelor pentru actele de identitate, permise de conducere şi certificate de înmatriculare.

Potrivit deputatului, în depozitul Agenției există o rezervă de 400.000 de blanchete, ceea ce ar fi suficient pentru activitatea instituției timp de aproximativ 1 an.

„În an pandemic, cu guvern demisionar, buget restrîns, nu are sens să anunți o astfel de licitație, nu? Ei bine, vin anticipatele și există șanse mari să fie învestit un guvern nou în iulie, iar șefii probabil au decis că schemele și împărțeala trebuie făcute pînă atunci. Această licitație trebuie oprită imediat- suma este prea mare și există prea multe semnale de alarmă pentru ca aceasta să continue”, a punctat deputatul.

Drept urmare, Radu Marian a expediat un demers Prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi și șefului ASP – Vladislav Zara, prin care le-a solicitat să stopeze această achiziție.

De asemenea, a solicitat SIS-ului să verifice această achiziție și să ofere informații cu privire la posibilele elemente de fraudă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?