Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Un cetățean moldovean a fost dat dispărut în Transnistria: Precizările vicepremierului

10 ian. 2020,, 17:58   Societate
4117 1

Vicepremierul pentru reintegrare, Alexandru Flenchea, a venit cu precizări pe marginea cazului moldoveanului luat din propria casă din localitatea Pervomaisc, din regiunea transnistreană, la 18 decembrie curent, atunci cînd a mers să-și viziteze rudele.

Alexandru Flenchea anunță că a fost sesizat de Asociația Promo-LEX la 30 decembrie 2019 și în aceeași zi a expediat demersuri în adresa negociatorului din partea Tiraspolului, Vitali Ignatiev, și a Misiunii OSCE în Moldova, solicitînd celei din urmă să îl viziteze pe Alexandru Rjavitin, în cazul în care se confirmă informațiile privind reținerea și detenția lui, scrie unimedia.info.

De asemenea, vicepremierul pentru reintegrare a transmis mesaj familiei lui Alexandru Rjavitin, cu propunerea de a se intîlni, sau, în cazul în care consideră că asemenea întîlnire i-ar expune unor riscuri suplimentare, să-i transmită mesaj scris cu informații suplimentare și/sau solicitări.

Săptămîna viitoare, oficialul urmează să aibă o întrevedere cu Vitali Ignatiev în format 1+1, în cadrul căreia promite să abordeze acest subiect.

Vicepremierul a menționat despre rolul Misiunii OSCE în asemenea cazuri. „În exercitarea mandatului său, Misiunea are instrumente care îi permit să viziteze deținuții din regiune și să faciliteze accesul medicilor și avocaților. Pe această cale, fac apel și la ceilalți parteneri - mediatori și observatori în formatul 5+2 - să determine administrația de la Tiraspol să ofere informații pe acest caz și, dacă informațiile se confirmă - să îl elibereze pe cetățeanul Alexandru Rjavitin”, a subliniat Flenchea.


Totodată, acesta a făcut un apel către presă și societate civilă, „să țină în vizorul public cazul Rjavitin, să îl contacteze cu informații suplimentare și să sensibilizeze partenerii”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?