Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Un candidat din stînga Nistrului nu a fost admis în cursa electorală

16 ian. 2019,, 13:11   Politică
3169 0

Din 1008 semnături, doar 29 au fost declarate valabile de Consiliul Electoral al Circumscripției electorale nr. 48, stînga Nistrului.

Listele de subscripție cu aceste semnături au fost depuse de grupul de inițiativă pentru susţinerea candidatului independent Apostolachi Iurie la funcţia de deputat.

Astfel la data de 11 ianuarie 2019, CECE nr. 48 au emis o hotărîre prin care respingeau înregistrarea lui Apostolache Iurie în calitate de candidat la funcția de deputat. În acea hotărîre nu era menționat motivele respingerii candidatului ci doar au constatat că materialele nu corespund rigorilor Codului Electoral.

Pe 14 ianuarie curent a fost înregistrată la Comisia Electorală Centrală o contestație din partea lui Apostolache prin care cere să fie anulată hotărîrea CECE nr.48 și înregistrarea sa în calitate de candidat la funcția de deputat. În această contestație Apostolache a prezentat încălcările invocate de CECE nr.48 printre care sînt: colectori neautorizați, lipsa semnăturii colectorului și altele.

Amintim că pînă la momentul actual în circumscripția 48 a fost înregistrat în calitate de candidat la funcția de deputat în parlamentul Republicii Moldova doar un singur pretendent: Evtodiev Vitalii (PSRM).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?