X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un candidat al blocului ACUM a cerut anularea alegerilor din Orhei. Motivul

28 oct. 2019,, 09:40   Politică
5067 0

Candidatul blocului ACUM pentru funcția de primar al municipiului Orhei, Tatiana Pănuță, a cerut anularea scrutinului din 20 octombrie prin care candidatul Partidului „ȘOR”, Pavel Verejanu, a fost ales în funcția de edil al localității.

Pănuță susține că în cadrul scrutinului „au fost admise mai multe încălcări în ceea ce privește promovarea lui Verejanu cu utilizarea resurselor administrative și finanțarea ilegală”.

„Se atestă finanțarea ilegală a acestui concurent electoral care și-a permis să facă agitație electorală din bani nedeclarați și pe seama lucrărilor efectuale de către Primăria mun.Orhei”, susține candidatul blocului ACUM.

Mai exact, precizează Pănuță, în baza donațiilor din partea AO „Pentru Orhei”, al cărei președinte este Verejanu, Primăria a instalat sisteme antiincendiare la grădinițele pe care le are în gestiune. În acest sens, pe banii asociației, donați Primăriei Orhei, a fost promovat candidatul la funcția de primar, Pavel Verejanu.

O altă încălcare depistată ține de o donație de 27 mii lei din partea AO „Pentru Orhei” care a permis schimbarea geamurilor la școală muzicală.


„Se constată că aceste acțiuni reprezintă o finanțare ilegală”, precizează Pănuță.

De precizat că în cadrul scrutinului din 20 octombrie Pavel Verejanu (Partidul „ȘOR”) a obținut 80,03%, sau 9 595 voturi. Tatiana Pănuță a obținut 7,69% (922 voturi).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?