COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un candidat al blocului ACUM a cerut anularea alegerilor din Orhei. Motivul

Un candidat al blocului ACUM a cerut anularea alegerilor din Orhei. Motivul

Candidatul blocului ACUM pentru funcția de primar al municipiului Orhei, Tatiana Pănuță, a cerut anularea scrutinului din 20 octombrie prin care candidatul Partidului „ȘOR”, Pavel Verejanu, a fost ales în funcția de edil al localității.

Pănuță susține că în cadrul scrutinului „au fost admise mai multe încălcări în ceea ce privește promovarea lui Verejanu cu utilizarea resurselor administrative și finanțarea ilegală”.

„Se atestă finanțarea ilegală a acestui concurent electoral care și-a permis să facă agitație electorală din bani nedeclarați și pe seama lucrărilor efectuale de către Primăria mun.Orhei”, susține candidatul blocului ACUM.


Mai exact, precizează Pănuță, în baza donațiilor din partea AO „Pentru Orhei”, al cărei președinte este Verejanu, Primăria a instalat sisteme antiincendiare la grădinițele pe care le are în gestiune. În acest sens, pe banii asociației, donați Primăriei Orhei, a fost promovat candidatul la funcția de primar, Pavel Verejanu.

O altă încălcare depistată ține de o donație de 27 mii lei din partea AO „Pentru Orhei” care a permis schimbarea geamurilor la școală muzicală.

„Se constată că aceste acțiuni reprezintă o finanțare ilegală”, precizează Pănuță.

De precizat că în cadrul scrutinului din 20 octombrie Pavel Verejanu (Partidul „ȘOR”) a obținut 80,03%, sau 9 595 voturi. Tatiana Pănuță a obținut 7,69% (922 voturi).

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load