Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un avocat se arată indignat de ce se întîmplă cu ședințele Curții Constituționale

9 iun. 2019,, 15:25   Politică
5841 2

Avocatul Gheorghe Malic consideră că numărarea celor trei luni în care poate fi votat Guvernul începe să curgă din următoarea zi de după validarea alegerilor parlamentare.

Astfel, dacă Curtea Constituțională a validat alegerile la data de 9 martie 2019, curgerea termenului la data de 10 martie 2019, ora 00:00, consideră acesta.

Acesta își explică poziția într-o postare de pe Facebook, referindu-se la Codul civil.

Contactat de Ziarul de Gardă, Gheorghe Malic a spus că cele trei luni încă nu au expirat și că dizolvarea parlamentului ține de discreția exclusivă a Președintelui țării.

Acesta consideră că în jurul acestui subiect se face multă demagogie și se arată indignat de ce se întîmplă cu ședințele Curții Constituționale.

Malic mai spune că este o aberație suspendarea lui Igor Dodon „în așa hal” și afirmă că „suspendînd președintele țării ne suspendăm pe noi toți. Toate aceste hotărîri sînt hotărîri de suspendare a suveranității poporului R. Moldova”. În viziunea avocatului, unica soluție pentru depășirea crizei politice este intervenția internațională, „altfel o să fie vărsări de sînge”.

Deciziile Curții Constituționale (CC) din ultimele zile vin să coincidă cu poziția Partidului Democrat din Moldova (PDM), care a declarat nelegitime voturile din Parlament și a solicitat declanșarea alegerilor anticipate.

„Sincronizarea” dintre PDM și CC nu este însă una întîmplătoare. Dintre cei 6 judecători ai Înaltei Curți, 3 dintre ei au fost anterior deputați ai PDM, iar doi au fost incluși în componența CC cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare din luna februarie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?