COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un alt șef de instituție, amenințat cu demisia de către Alaiba

Un alt șef de instituție, amenințat cu demisia de către Alaiba

Deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, intenționează să ceară susținerea colegilor de din Parlament pentru a iniția procedura de demisie a șefului Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

Alaiba spune că ar exista suficiente motive pentru asta, deoarece felul în care este condusă această instituție „este o mare problemă”.

„Propunerea de revocare din funcţie a directorului Centrului poate fi înaintată de preşedintele Parlamentului, de o fracţiune parlamentară sau de un grup de cel puţin 15 deputaţi. Imediat cum revin acasă o să cer susținerea colegilor pentru a iniția demiterea conducerii. Motive avem suficiente… Principala problemă a acestei instituții este că ea este condusă de uniforme, care știu doar să blocheze și să interzică. Această instituție trebuie să fie condusă de o persoană care înțelege importanța transparenței și interesului public… Pentru a supraviețui, conducerea actuală are timp să încerce să-și asigure acoperire politică pe oriunde pot răzbate”, a scris Alaiba.


Deputatul acuză Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal că ar fi fost complice în dosarul magazinelor sociale ale lui Ilan Șor, „unde datele personale ale celor mai sărmani dintre cetățenii noștri au fost abuzate și transformate în armă politică”.

Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal este condus din aprilie 2016 de Eduard Răducan.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load