Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un alt candidat la prezidențiale se retrage

29 sep. 2020,, 15:41   Politică
2938 2

Candidatul independent Ion Costaș și-a anunțat retragerea din cursa electorală pentru fotoliul de președinte.

Generalul a declarat că a fost stopat procesul de colectare a semnăturilor în vederea susținerii acestuia și a îndemnat și alți aspiranți la funcția de șef de stat să-i urmeze pasul, transmite cotidianul.md.

Într-o conferință de presă, acesta a declarat că nu va depune semnăturile la Comisia Electorală Centrală, pentru că „actualele alegeri sînt anticonstituționale”.

„Aceste alegeri sînt ilegale din toate punctele de vedere. Mai departe la această păcăleală nu voi participa. Îndemn și alți colegi să nu participe la aceste alegeri murdare. Am acumulat aproximativ 17 mii de semnături, dar să merg mai departe nu văd niciun sens”, a menționat generalul.

Amintim că din cursa electorală și-a mai retras candidatura liderul „Partidului Regiunilor”, Alexandr Kalinin, după ce unul dintre membrii grupului său de inițiativă a fost bătut.


Pînă astăzi, 29 septembrie, în cursa electorală au fost înregistrați patru candidați: Renato Usatîi (PN), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM) și Igor Dodon. Totodată, la CEC au depus semnături Maia Sandu, Octavian Țîcu și Violeta Ivanov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?