X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

„Un act foarte periculos în relația cu partenerii externi”. Popescu, după declarațiile lui Stoianoglo

4 oct. 2021,, 16:42   Politică
4356 22

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a venit cu o reacție la declarațiile Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. Acesta le califică drept „un act regretabil și foarte periculos în relația cu partenerii noștri externi”.

„În legătură cu declarațiile publice inacceptabile ale actualului Procuror General și implicarea numelui unui înalt demnitar al Uniunii Europene drept justificare a unor răfuieli politice personale și interne este un act regretabil și foarte periculos în relația cu partenerii noștri externi, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Procesele de investigație urmează să țină cont cu strictețe de prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice și să evite orice fel de acțiuni care periclitează integritatea comunicării diplomatice sau care ar prejudicia statutul personalului diplomatic acreditat în Republica Moldova.

Condamn categoric această atitudine, fiind bine cunoscut faptul că reforma justiției și stîrpirea corupției face parte din angajamentele noastre solicitate de cetățeni și care se află constant pe ordinea zilei în dialogul cu UE”, a scris ministrul, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ambasadorul UE în RM din ultimii patru ani, Peter Michalko, ar fi avut și el corespondență cu fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și l-ar fi susținut, iar ultimul i-ar fi raportat fiecare pas. Secvențe din discuțiile decodificate de Europol, din telefonul lui Morari, au fost dezvăluite, astăzi, de către Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, în cadrul, unui briefing de presă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?