Un acord între Președinție, Guvern și Parlament ar putea fi semnat curînd

Un acord între Președinție, Guvern și Parlament ar putea fi semnat curînd

Astăzi ar putea fi semnat un Acord între Președinție, Guvern și Parlament, dar nu între Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM.


Despre aceasta a declarat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari pentru TV8. Alesul poporului mai spune că documentul reprezintă foaia de parcurs pentru implementarea reformelor din domeniile: justiție, economie și altele. Acordul va conține și un capitol de trei puncte cu privire la alegerile locale din 20 octombrie.


„Părerea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) e că bine să fie un Acord instituțional, între Parlament, Guvern și Președinție. Opțiunea de a semna un Acord între partide este una greșită.


În prezent se poartă discuții cu privire la acest document. Eu astăzi am participat la o ședință în Parlament la care au fost prezenți mai mulți deputați și reprezentanți atît ai Președinției, cît și ai Guvernului. Este posibil că Acordul va fi semnat astăzi.


Documentul reprezintă foaia de parcurs pentru implementarea mai multor reforme. În primul rînd reforma justiției și cea legată de demonopolizarea economiei. În mare parte aceste reforme se regăsesc în planul de acțiuni al Guvernului. Ceva neasumat pînă în prezent nu o să vedeți acolo. Doar poate capitolul de trei puncte ce ține de alegerile locale”, a spus Alexandru Slusari.


Anterior, președintele Igor Dodon a spus că un Acord între PSRM și Blocul ACUM ar putea fi semnat odată cu votarea Legii Procuraturii.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load