Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Ultima oră! Sergiu Cioclea demisionează din funcția de guvernator al BNM

20 noi. 2018,, 12:21   Politică
3953 4

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei demisionează. Anunțul a fost făcut chiar de Sergiu Cioclea în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui, motivele sînt atît de ordin profesional, cît și de ordin personal. În discursul să de „la revedere”, vădit emoționat, șeful BNM a punctat că pleacă după ce a fost aprobat noul plan strategic al Băncii Naționale pentru anii 2018 - 2020.

„A venit timpul să las locul altui domn sau doamne care să implementeze acest document”, a declarat Cioclea.

„Un punct important a fost ca reformele să treacă punctul de reîntoarcere. Aceată etapă a fost trecută, cînd a fost vîndut pachetul la MAIB. Am fost guvernator 3 ani, unii pot spune că e puțin. Dar 3 ani într-o perioadă dificilă pot fi contabilizați dublu. Există și motive de ordin privat, dar pe care nu le voi specifica aici. Întreaga mea viață privată am subordinat-o lucrului. Vreau să plec simbolic în ultima zi de toamnă, după ce am strîns roada din acești 3 ani”, a declarat Cioclea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?