Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ultima oră! Procurorul general cere ridicarea imunității parlamentare a altor doi deputați

19 sep. 2019,, 10:29   Politică
3169 3

Procurorul general interimar Dumitru Robu cere ridicarea imunității altor doi deputați: Vladimir Cebotari din fracțiunea PDM și Petru Jardan din fracțiunea Partidului ȘOR.

Despre aceasta a anunțat la ședința plenară de astăzi președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Urmează ca membrii Comisiei juridice numiri și imunități să se întrunească într-o ședință de urgență pentru a examina cererea procurorului.

Deputații din fracțiunea PDM au cerut să fie și ei prezenți la ședința Comisiei juridice.

Liderul PDM, Pavel Filip, a propus mai în glumă, mai în serios, ca să fie lipsiți de imunitate toți deputații democrați odată.

„Haideți să depunem imunitatea toți deputații PD, să lăsăm procuratura generală să lucreze fără show-uri, fără spectacole, noi înțelegem cum stau lucrurile de fapt”, a declarat Filip.


Spicherul Zinaida Greceanîi a cerut opinia șefului Direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă, în această problemă.

„Imunitatea parlamentară nu e un drept personal al deputaților, este o instituție care asigură protecția deputatului. Prin urmare imunitatea poate fi ridică doar la cererea procurorului general pe o cauză penală concretă”, a spus Creangă.

În discuție a intervenit și președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

„Haideți să le ridicăm la toți imunitatea, să nu cheltuiască benzină procurorului, venind încolo încoace”, a ironizat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?