X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ultimă oră! PDM cere demisia lui Igor Dodon (VIDEO)

8 iun. 2019,, 11:17   Politică
4027 3

Partidul Democrat din Moldova cere demisia președintelui Igor Dodon, iar motivul ar fi că una din condiții impuse PDM-ului la negocierile privind formarea unei majorități parlamentare este federalizarea Republicii Moldova.

În cadrul unei conferințe de presă, Candu a anunțat că Igor Dodon s-a întîlnit ieri cu liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, înainte de Consiliul Republican al PSRM.

Democrații au decis să facă publice mai multe condiții pe care le-ar fi înaintat socialiștii în cadrul negocierilor pe care le-au purtat cu membrii Partidului Democrat. Aceștia sînt gata să prezinte documentul primit de la Igor Dodon, în cazul în care socialiștii vor nega că au avut astfel de cerințe.

Potrivit lui Adrian Candu, printre cele mai grave condiții ar fi acordarea statutului special pentru Transnistria și federalizarea R. Moldova. De asemenea, socialiștii își doreau să interzică activitatea mișcărilor unioniste.

În viitorul Guvern, PSRM intenționa să preia conducerea Ministerului Apărării, Ministerului de Externe, Ministerului Educației, Ministerului Finanțelor și să-și înainteze un candidat la funcția de vicepremier pentru Reintegrarea țării.


În plus, socialiștii insistă pe lărgirea competențelor președintelui, ca acesta să preia controlul asupra Serviciului de Informații și Securitate.

Legat de administrația publică locală, PSRM și-ar fi dorit o reformă și modificarea legislației pentru ca cetățenii care locuiesc în suburbiile Chișinăului să nu participe la alegerile primarului capitalei.

„Dacă Dodon va spune că acest document este un fals, noi vom prezenta probe pentru a demonstra că acest document a venit pe ultima sută de metri de la Dodon”, a precizat Adrian Candu.

Democrații cer demisia președintelui Igor Dodon, pentru „tentativa de a trăda țara”. „Miroase a trădare de țără. Președintele singur trebuie să-și dea demisia”, a concluzionat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?