X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ultima oră! PDM a depus o petiție împotriva lui Sandu și Năstase la sediul Delegaţiei UE în Moldova

14 noi. 2018,, 14:18   Politică
4524 9

Implicarea Partidului Liberal Democrat (PLDM ), dar și a politicienilor Maia Sandu și Andrei Năstase în frauda bancară, ar putea fi investigată de instituţiile europene.

O petiţie în acest sens, însoțită de peste 100 de mii de semnături, a fost depusă astăzi, 14 noiembrie, la sediul Delegaţiei UE în Moldova, de către deputatul democrat, Eugen Nichiforciuc.

Partidul Democrat solicită Parlamentului European şi Comisiei Europene să scoată la lumină adevărul despre falimentul celor trei bănci moldoveneşti, Unibank, Banca Socială şi Banca de Economii. Potrivit democraţilor, este vorba despre o schemă transnaţională cu ramificații în mai multe ţări membre ale UE.

Potrivit democraților, există indici serioase că PLDM, pe lista căruia Maia Sandu a candidat în alegeri, a fost finanțat în campania electorală din 2014 cu bani proveniți din frauda bancară, dar și că protestele de stradă organizate în anul 2015 de către Andrei Năstase au fost susținute financiar din aceeași sursă.

O altă solicitare a democraților este să se verifice la nivel european relațiile Fundației „Open Dialog” cu liderii PAS și Platformei DA, Maia Sandu și Andrei Năstase.


Semnăturile necesare pentru depunerea petiției au fost colectate aproximativ o lună, de "Tineretul Democrat".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?