X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ultimă oră! Parlamentul a aprobat candidatura lui Robu la șefia Procuraturii Generale

30 iul. 2019,, 14:57   Politică
2422 0

Candidatura lui Dumitru Robu la funcția de procuror general interimar a fost aprobată astăzi de Parlament, cu majoritate de voturi, informează Noi.md.

Pentru numirea lui Robu și-au dat votul 78 deputați, inclusiv parlamentarii democrați și cei din Partidul Șor. Proiectul de hotărîre urmează a fi transmis spre semnare președintelui Igor Dodon, care numește prin decret, conform legii, procurorul general interimar.

„Considerăm că dl Robu are capacitățile necesare pentru redresarea situației în Procuratură. Este o persoană capabilă în scurt timp să aducă progrese semnificative în justiție, în domeniul procuraturii, de la care societatea așteaptă foarte multe schimbări. Sperăm să pornim mai repede schimbările necesare”, a declarat Alexandru Slusari.

Deputații democrați s-au arătat nemulțumiți de faptul că Dumitru Robu nu s-a prezentat în Parlament pentru a răspunde la întrebările parlamentarilor.

„De unde atîta grabă, vă grăbiți să faceți ce? Procuratura trebuie să-și îndeplinească atribuțiile conform legii și nu conform voinței politicului. Vrem să aflăm dacă el într-adevăr va fi un procuror independent sau un procuror care va executa indicațiile politice”, a punctat Sergiu Sîrbu.


„Vorbiți despre grabă, dar noi sîntem în întîrziere cu zeci de ani, societatea așteaptă schimbări și nu putem să facem aici pe placul cuiva”, a spus în replică Slusari.

Deputatul socialist Vlad Bătrnîcea a declarat la rîndul său că prin această numire se urmărește eliberarea organelor procuraturii de sub controlul unui partid politic. El și-a exprimat încrederea că în urma numirii lui Dumitru Robu, acest deziderat va fi atins.

În discuție a intervenit și deputatul PD Andrian Candu, care după mai multe critici, s-a interesat cu cine a fost consultată candidatura la funcția de procuror general interimar.

„L-ați consultat pe dl Kozak în privința acestei numiri?”, a întrebat el.

„Am așteptat să facă dl Plahotniuc acest lucru”, a ironizat în replică Alexandru Slusari.

Menționăm că Dumitru Robu este adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău. El a fost ales dintre cei nouă candidați care și-au depus dosarele pentru funcția de procuror general interimar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?