X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ultima oră! Ministrul Mediului a demisionat

8 sep. 2022,, 17:59   Politică
2223 0

Ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut chiar de Iuliana Cantaragiu, pe pagina sa de Facebook.

Cantaragiu nu a explicat motivul demisiei sale, însă a enumerat realizările obținute pe parcursul unui an de mandat la conducerea ministerului. Funcționara i-a urat succes și putere succesorului său.

„Dragi prieteni,

Azi mi-am depus demisia din funcția de ministră a Mediului. A fost un an plin de muncă, reforme și proiecte. Am redat mediului ministerul comasat de guvernările anterioare. Am inițiat reforma agențiilor subordonate, care sper să fie finalizată pînă la sfîrșitul acestui an, și am creat premisele unei funcționări corecte, integre, transparente la Moldsilva, Apele Moldovei, Agenția de Mediu, Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Am asigurat instituționalizarea ariilor protejate de stat - Rezervația Biosferei Prutul de Jos, am reușit crearea Parcul Național Nistrul de Jos, lucru așteptat de ecologiști timp de 20 de ani.

Am reușit să mișcăm din loc investiția în stația de epurare din Soroca. Am reușit deblocarea proceselor în domeniul gestionării deșeurilor, iar în trei regiuni de management al deșeurilor am pus bazele pentru demararea dezvoltarea infrastructurii.


Sînt recunoscătoare echipei mele și celor care m-au susținut în această perioadă. Am avut oportunitatea unică să activez din poziția de decident și știu acum mai bine ce provocări și limitări stau în fața ministerului, de aceea urez mult succes, curaj și putere viitorului ministru”, a scris aceasta.

Menționăm că ministrul Mediului, Iulian Cantaragiu, a trezit un val de critici printre internauți după maniera superficială și dezangajată în care a răspuns la întrebarea unei jurnaliste privind elaborarea liniei verzi în sprijinul populației, dar și a site-ului "lemne.md". La ședința de ieri a Guvernului, premierul Natalia Gavrilița i-a reproșat ministrului că nu asigurat în termenii stabiliți funcționalitatea celor două surse de informare pentru populație, în prag de iarnă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?