Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ultima oră! Marina Tauber, exclusă din cursa electorală

4 dec. 2021,, 12:05   Politică
4877 19

Curtea de Apel Bălți a dispus anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Șor, la funcția de primar al municipiului Bălți. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă, după ce un demers în acest sens a fost înaintat de Comisia Electorală Centrală, notează Noi.md.

În urma examinării rapoartelor financiare, CEC a declarat că există o bănuială rezonabilă de utilizare, de către Marina Tauber, a unor fonduri financiare nedeclarate de circa 152 725 lei. În urma controlului efectuat și probelor colectate, Comisia a constatat, cu certitudine, utilizarea fondurilor nedeclarate în mărime de, cel puțin, 34 260 lei.

Potrivit CEC, prin adunarea acetei sume, a cheltuielilor nedeclarate de 34 260 lei, la cheltuielile deja contabilizate şi prezentate la CEC, rezultă o sumă de cel puțin 9 514, 80 lei care depășește plafonul mijloacelor financiare ce pot fi utilizate pentru circumscripția electorală municipală Bălți.

Aceste încălcări cad sub incidența sancțiunilor prevăzute de legislațe electorală, sancțiuni care presupune anularea înregistrării concurentului electoral, la solicitarea organului electoral, prin hotărîre judecătorească definitivă.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?