Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Ultima oră! Judecătoria a amînat validarea mandatului lui Năstase

15 iun. 2018,, 11:15   Politică
11579 11

Judecătoria Chișinău a amînat pronunțarea asupra validării scrutinului din 3 iunie. Astfel, Andrei Năstase încă nu poate intra în funcția de primar general al capitalei.

Motivul amînării este decizia Curții de Apel, care a constat că, în ziua de 3 iunie, cînd a avut loc turul II al alegerilor locale, Andrei Năstase a realizat agitație electorală.

Alexandru Slusari, vicepreședinte al PPDA, susține că tergiversarea se face pentru ca la Primărie să se reușească finalizarea sau mușamalizarea unor scheme.

„O contestație a fost depusă ieri, la finele zilei, cînd deja era știut că astăzi se planifică validarea mandatului de către Judecătoria Centru. Ieri, la ora 16.00, a fost depus recursul la Curtea Supremă de Justiție, astfel încît juridic să fie îngreunat procesul de validare a mandatului de astăzi. La suprafață se vede tendința și intenția de a mai aștepta încă o zi, două, trei pînă ce toate schemele vor fi finalizate sau mușamalizate”, a declarat Slusari.

Acesta s-a referit și la argumentul privind lipsa unor documente din primul tur. „Este unul ridicol după mine, toate actele necesare au intrat la Judecătoria Centru luni. Judecătoria a avut la dispoziție aproape cinci zile pentru a se documenta și să vadă că lipsește ceva niște acte”, a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?