Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Ultima oră! Dodon a anunțat data ședinței de constituire a noului Parlament

20 mar. 2019,, 13:01   Politică
3621 0

Președintele Igor Dodon a semnat astăzi decretul cu privire la convocarea Parlamentului nou-ales în ziua de 21 martie, la ora 13.00, informează Noi.md.

Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing. „În temeiul articolului 63 din Constituție, președintele decretează: Parlamentul ales la 24 februarie se convoacă în ziua de 21 martie, la ora 13.00”, se menționează în decret.

Șeful statului a anunțat că va ține un discurs în debutul ședinței plenare, la care au fost invitați să participe și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

Potrivit Constituției, Legislativul se întrunește la convocarea președintelui Republicii Moldova în cel mult 30 de zile de la data alegerilor. Şedinţa de constituire va fi prezidată de cel mai în vîrstă deputat, Eduard Smirnov. În cadrul ședinței, preşedintele Curţii Constituţionale urmează să prezinte raportul privind rezultatele alegerii Parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi.

După constituirea legală a Parlamentului, se alege preşedintele Parlamentului, vicepreşedinţii şi se formează Biroul permanent al Parlamentului.


În termen de 10 zile de la prima ședință, vor fi constituite fracţiunile parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?