X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ultima oră! ACUM înaintează candidatura Maiei Sandu la funcția de prim-ministru

26 mar. 2019,, 13:15   Politică
6088 13

Liderii blocului electoral ACUM au înaintat astăzi candidatura Maiei Sandu la funcția de prim-ministru.

Totodată, liderul platformei DA, Andrei Năstase, a fost propus pentru funcția de speaker.

Cei doi politicieni au declarat că blocul ACUM este pregătit să-și asume responsabilitatea pentru „a aduce Moldova pe făgașul normalității”.

”Vrem să transmitem un mesaj și comunității internaționale: blocul ACUM este pregătit să ofere Moldovei un prim-ministru, un guvern competent, transparent, știm ce avem de făcut. Sîntem pregătiți să ne asumăm viitorul Moldovei”, a menționat Năstase.

„Ca să spunem lucrurilor pe nume, e vorba de un guvern minoritar. Avem curajul să ieșim și să ne asumăm guvernarea, să reparăm greșelile comise de guvernarea democrată. Sigur că este un risc pe care ni-l asumăm”, a specificat la rîndul său Maia Sandu.


Cei doi lideri politici au refuzat să spună dacă vor da curs invitației președintelui Igor Dodon de a merge astăzi la discuții cu privire la formarea unei majorități parlamentare. „O să aflați la ora 16”, a precizat Sandu.

Totodată, Năstase și Sandu au reiterat apelul adresat anterior deputaților din alte fracțiuni parlamentare cu privire la demiterea mai multor șefi de instituții publice.

„Facem în continuare apel către toți deputații cu respect față de cetățeni să sprijine inițiativele de reformare a instituțiilor de drept și reglementare”, a explicat Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?