X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Ulianovschi va participa la lucrările Adunării Generale ONU

22 sep. 2018,, 11:45   Politică
4853 0

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, va participa în componența delegației Republicii Moldova, conduse de Prim-ministrul Pavel Filip, la lucrările celei de-a 73-a Adunare Generală ONU, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

La New York, Ministrul Tudor Ulianovschi va avea un șir de întrevederi bilaterale cu omologii din mai multe state, în cadrul cărora vor fi discutate aspectele colaborării atît în format bilateral, cît și în marja diferitor organizații internaționale. Șeful diplomației moldovenești va avea o întrevedere de lucru și cu Secretarul general al OSCE, Thomas Greminger, cu care va discuta problemele cooperării bilaterale, soluționării diferendului transnistrean, alte chestiuni legate de securitatea regională și internațională.

Agenda de lucru include și participarea la summit-urile ministeriale ale Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică (GUAM), Iniţiativei Central Europene (ICE) și GUAM + Japonia, organizate în marja Adunării Generale, precum și la reuniunile de nivel înalt privind Dezvoltarea Durabilă 2030, ai grupului de state în curs de dezvoltare fără acces la litoral maritim etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?