Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ulianovschi s-a întîlnit cu vicepreședintele SUA

25 sep. 2018,, 16:49   Politică
2704 3

Statele Unite ale Americii urmăresc cu atenție evoluțiile din Republica Moldova, susținînd eforturile autorităților de la Chișinău îndreptate spre reformarea și modernizarea țării. O declarație în acest sens a fost făcută de vicepreședintele SUA, Mike Pence, în timpul discuției cu ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, care a avut loc la New York, în marja Adunării Generale ONU.

Vicepreședintele american a reiterat susținerea administrației de la Casa Albă a eforturilor Guvernului Republicii Moldova în implementarea reformelor interne, precum și a celor îndreptate spre realizarea obiectivelor asumate în cadrul diferitor organizații internaționale.

Referindu-se la relațiile bilaterale, Mike Pence și Tudor Ulianovschi au reiterat necesitatea dezvoltării Dialogului Strategic Republica Moldova – SUA, care va permite o mai bună interacţiune în valorificarea sprijinului acordat de SUA pentru procesele democratice din ţară şi implementarea reformelor structurale, în conformitate cu prevederile Acordului de Asociere Republica Moldova-UE, care rămîne a fi prioritatea Guvernului.

Ministrul Tudor Ulianovschi a apreciat susținerea Statelor Unite ale Americii, menționînd că grație acesteia au fost implementate mai multe proiecte naționale, care au avut un impact economico-social important în societatea noastră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?