Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ulianovschi s-a întîlnit cu Pettit

22 mar. 2018,, 12:05   Politică
3113 8

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James D. Pettit, comunică Noi.md.

Cei doi oficiali au făcut o retrospectivă a principalelor evenimente de pe agenda bilaterală şi au conturat priorităţile în cooperarea moldo-americană pentru perioada următoare.

Interlocutorii au constatat că recenta vizită la Chișinău a asistentului adjunct al secretarului de stat al SUA, Bridget Brink, a dat un nou impuls în dezvoltarea relațiilor bilaterale.

Oficialii s-au pronunțat pentru amplificarea dialogului strategic Republica Moldova – SUA, inclusiv prin organizarea vizitelor la nivel înalt, ședințelor grupurilor comune de lucru în diferite domenii etc.

Referindu-se la problematica transnistreană, Tudor Ulianovschi și James D. Pettit, au accentuat necesitatea continuării negocierilor în formatul „5+2” în vederea identificării unei soluţii politice. În opinia lor, acest lucru trebuie să aibă loc cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, oferind un statut special regiunii transnistrene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?