COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 001 014   INFECTAȚI 393 423(+2681)   TRATAȚI 367 728      DECESE 10 462(+10)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 498

UE va acorda sprijin financiar în domeniul apărării Republicii Moldova

3 dec. 2021,, 07:04   Politică
1626 0

Uniunea Europeană a aprobat joi un sprijin financiar pentru consolidarea apărării Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei, însă decizia nu prevede nicio furnizare de armament, potrivit unui comunicat, transmite noi.md cu referire la disinfo.

Acest ajutor survine în urma solicitărilor din partea ţărilor beneficiare şi a fost aprobat în cadrul Instrumentului european pentru pace, se precizează în comunicatul Consiliului UE.

Sprijinul pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia ”nu prevede furnizarea de echipamente concepute pentru a asigura o forţă letală”, subliniază comunicatul. Instrumentul european pentru pace permite furnizarea de arme.

Astfel, UE a oferit Kievului o finanţare de 31 de milioane de euro pe o perioadă de 36 de luni. Georgia beneficiază de 12,7 milioane de euro şi 7 milioane sînt alocate Republicii Moldova pentru a ajuta aceste două ţări să îşi consolideze capacităţile forţelor armate de a oferi asistenţă medicală şi logistică populaţiilor civile ”în cazul unei crize sau situaţii de urgenţă”.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X