X 
Criza energetică stiri: 1711
Cutremure stiri: 386
Eurovision stiri: 419

UE trebuie să facă presiuni constructive asupra Maiei Sandu, opinie

25 feb. 2021,, 13:14   Politică
2509 6

Uniunea Europeană și SUA ar trebui să intervină și să facă presiuni constructive asupra președintelui Maia Sandu, pentru ca cea din urmă să respecte decizia Curții Constituționale. Opinia a fost expusă de către politologul Dionis Cenușă.

Expertul mai spune că, crearea unor confruntări artificiale între Președinție și Parlament este în detrimentul interesului public.

„Președintele are în fata sa decizia Curții, pe care trebuie să o aplice, pentru a ajuta la de-escaladarea politică a situației. O presiune constructivă din partea Bruxelles-ului (Comisarul pentru Extindere și Vecinătate, Parlamentul European, Șeful Delegației UE) este o modalitate de a îi reaminti Președintelui Sandu că parțial popularitatea sa de acasă reiese din legitimitatea sa externă, conferită de UE. În aceeași ordine de idei, acțiunile Președintelui pot deteriora imaginea UE, care îi oferă sprijin geopolitic, deocamdată necondiționat”, spune Cenușă.

Politologul susține că scopul clasei politice nu este de a construi o verticală a puterii, ci de a intra într-un dialog politic și a-și demonstra utilitatea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий