X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

UE, pe cale să blocheze conturile oligarhilor moldoveni

6 mar. 2023,, 14:45   Politică
2931 0

Ambasadorul moldovean la București, Victor Chirilă, a declarat că Republica Moldova se află în tratative cu UE pentru a pune pe lista neagră și a-i sancționa pe o serie de oligarhi, care contribuie la destabilizarea statului. Printre aceștia se numără Ilan Șor, Vladimir Plahotniuc și Veaceaslav Platon. Dacă pot mișcările de stradă să schimbe conducerea statului, diplomatul a răspuns pentru Euronews România.

În ceea ce privește organizatorii protestelor, Victor Chirilă a spus că Partidele Șor, Mișcarea pentru Popor sau Partidul Pace se numără printre formațiunile care declanșează protestele de la Chișinău.

„Știm cine le organizează – domnul Șor, care se află în Israel, a cărui extrădare a fost solicitată. Autoritățile din Israel analizează solicitarea, nimic nu este imposibil. Procedurile de extrădare vor fi dificile, dar noi vom insista”, a întărit diplomatul.

Ambasadorul a precizat că Republica Moldova este mult mai bine pregătită să răspundă acum mișcărilor de stradă și nu va fi luată prin surprindere de eventuale provocări.

„sîntem în discuții cu Bruxelles, cu statele membre, pentru a-i sancționa, a-i pune pe lista neagră și-n interiorul UE pe Plahotniuc, Șor și alți oligarhi. Este o propunere enunțată recent la Consiliul Afaceri Externe de către ministrul Bogdan Aurescu. Urmează un proces de reflecție. Sper să dureze cît mai puțin”, a explicat Victor Chirilă.


7
0
2
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?