Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

UE: Este extrem de important ca voința alegătorilor să fie respectată

21 iun. 2018,, 07:42   Politică
4933 0

Andrei Năstase a fost ales pentru postul de primar al capitalei, la alegerile din 3 iunie, cu un sprijin popular al electoratului din Chișinău, așa cum a fost recunoscut și de observatori.

Este extrem de important ca voința alegătorilor să fie respectată. Potrivit unei declarații făcute publice de Delegația Uniunii Europene la Chișinău, în contextul deciziei instanței de judecată privind nevalidarea alegerilor, este esențial ca procedurile de apel să fie organizate într-un mod echitabil și complet transparent, transmite IPN.

Potrivit declarației, Uniunea Europeană se așteaptă ca Republica Moldova să garanteze funcționarea mecanismelor democratice, în conformitate cu standardele și angajamentele internaționale în temeiul acordului de asociere UE-Moldova, inclusiv atunci cînd vine vorba de alegeri.

UE a expus aceste puncte de vedere în cadrul subcomitetului UE-Moldova pentru libertate, securitate și justiție, care a avut loc pe 20 iunie, la Bruxelles.

În seara zilei de marți19 iunie, aproape de ora 22.00, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău. Prezent în instanță, primarul ales, Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, a declarat pentru presă că „este un joc perfid la care ne face să asistăm această guvernare”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?