X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

UE confirmă reducerea asistenței financiare pentru Moldova

27 noi. 2018,, 17:10   Politică
4732 1

Plățile din cadrul programelor de asistență macrofinanciară și de suport bugetar ale UE pentru Republica Moldova au fost puse în așteptare, pînă la înregistrarea unor progrese.

Totodată, Comisia Europeană a luat decizia de a revedea asistența financiară pentru țara noastră, din cauza deteriorării statului de drept și a democrației în Moldova, se arată într-o declarație a Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.

Astăzi, Christian Danielsson, Directorul general al Comisiei Europene pentru Politica europeană de vecinătate și Thomas Mayr Harting, Director general al Serviciului European de Acțiune Externă pentru Europa și Asia Centrală, se află la Chișinău pentru a reafirma angajamentul UE de a aduce beneficii cetățenilor moldoveni. Reprezentanții UE vor avea întrevederi cu președintele Igor Dodon, premierul Pavel Filip și spicherul Andrian Candu.

În declarație se mai menționează Uniunea Europeană se așteaptă ca autoritățile Republicii Moldova să ia măsuri urgente pentru a îmbunătăți situația la capitolul respectării statului de drept și a enumerat o serie de probleme ce urmează a fi soluționate.

Este vorba despre asigurarea că alegerile parlamentare viitoare sînt organizate într-o manieră credibilă, incluzivă și transparentă; investigarea fraudei bancare – cu recuperarea fondurilor sustrase și pedepsirea celor care se fa vinovați indiferent de afilierea politică; angajarea substanțială în reforma judiciară; combaterea corupției la nivel înalt, inclusiv prin asigurarea implementării eficiente a sistemului de declarare a activelor în ceea ce privește toți actorii de nivel înalt.


UE va continua să urmărească cu cea mai mare atenție toate aspectele relevante pentru pregătirea și desfășurarea alegerilor parlamentare în Republica Moldova, se mai arată în declarație, se mai arată în declarație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?