Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ce așteaptă UE de la Moldova

30 noi. 2018,, 14:21   Politică
2847 1

Implementarea Acordului de Asociere dintre Moldova şi Uniunea Europeană a fost subiectului celei de-a patra reuniuni a Comitetului de Asociere RM-UE de la Bruxelles.

Surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene au relatat pentru agenţia INFOTAG că, de această dată, delegaţia Moldovei la reuniune nu a fost condusă de prim-ministrul Pavel Filip, ci de secretarul de stat pentru integrare europeană, Daniela Morari.

Agenda discuţiilor s-a axat pe principalele evoluţii înregistrate pe parcursul ultimului an de implementare a Acordului de Asociere, pe realizarea programului de reforme politice, economice și sectoriale, precum şi pregătirea pentru alegerile parlamentare din februarie 2019.

Partea moldovenească a confirmat disponibilitatea cooperării depline cu partenerii internaționali pentru asigurarea alegerilor libere și corecte.

În cadrul secţiunii dedicate dialogului politic, un subiect distinct l-a constituit consolidarea cooperării RM-UE în domeniul politicii externe şi de securitate comună și procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Segmentul dedicat reformei justiţiei şi combaterii corupţiei a relevat eforturile autorităţilor naţionale în promovarea acţiunilor din „mica reformă a justiției” şi necesitatea consolidării independenţei sistemului judiciar, asigurarea transparenţei şi a calității actului de justiţie. O atenție specială a fost acordată investigației fraudei bancare, combaterii fenomenului de spălare a banilor, consolidării integrității și combaterii corupției.

În cadrul dialogului, partenerii europeni au comunicat evaluările lor asupra mersului reformelor, apreciind atît progresele, cît și exprimînd o serie de îngrijorări în privința domeniilor unde se așteaptă mai multe eforturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?