X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

UE a declarat că urmărește situația din Transnistria

26 apr. 2022,, 14:05   Politică
3481 0

Uniunea Europeană urmărește cu îngrijorare situația din Transnistria și solicită încetarea oricăror acte de violență. Despre acest lucru a declarat marți la un briefing de la Bruxelles reprezentantul Comisiei Europene, Eric Mamer.

"Nu am informații speciale pe care să le pot oferi despre situația din Transnistria. Desigur, urmărim cu mare îngrijorare toate evenimentele legate de acțiunile militare din Ucraina și posibilele acțiuni pe teritoriile vecine. De la bun început, solicităm încetarea oricăror acte de violență", a spus el, comentînd evenimentele din Transnistria, pe care autoritățile republicii nerecunoscute le-au considerat drept atacuri teroriste.

Autoritățile din Transnistria au instituit marți cod roșu de pericol terorist după atacurile comise pe teritoriul republicii. Marți, persoane necunoscute au aruncat în aer două antene ale unui centru radio regional din localitatea Maiac din raionul Grigoriopol din Transnistria. Cu o zi mai devreme, în clădirea Ministerului Securității Statului s-a tras din lansatoare de grenade. S-a anunțat că în ambele cazuri nu există victime. În martie, organele de stat din Transnistria au primit de mai multe ori mesaje anonime privind minarea școlilor, instituțiilor medicale, centrelor comerciale și a altor obiecte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?