Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1667

Ucraina va începe să construiască relații mai calde și mai strînse cu Moldova

21 ian. 18:00   Politică
2448 1

După încheierea războiului, Ucraina va începe să construiască relații mai calde și mai strînse cu Moldova.

Despre acest lucru a declarat pe 20 ianuarie Mihail Podoleak, consilierul al președintelui Ucrainei, în cadrul emisiunii "Доброго вечора, ми з України" de la TV8, scrie newsmaker.md.

Podoleak a fost întrebat cum se vor schimba relațiile dintre Moldova și Ucraina după război.

„Vă vom trata foarte călduros pe dumneavoastră și pe multe alte țări, care în acest război și în principiu în această situație au dat dovadă de mari calități umane, ne oferă tot ce pot, ne ajută. Cred că vom fi mai conectați politic și economic”, a răspuns el.

"Din păcate, după prăbușirea Uniunii Sovietice, nu am început să vorbim între noi în mod normal. Cu toții am fost pasionați de rezolvarea problemelor interne", a spus Podoleak, adăugînd că în acel moment Ucraina și Moldova vor atinge un nou nivel în dezvoltarea relațiilor.


„Vom prețui unul la celălalt anume suveranitatea și, în baza acesteia, vom cădea de acord asupra unor relații mai calde și mai strînse. Deoarece împărtășim valorile europene – deschiderea, dialogul, democrația ca atare, ne va fi foarte ușor să comunicăm unul cu celălalt”, a rezumat Podoleak.

5
0
0
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий