Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ucraina și Moldova sînt Europa: PPE solicită statut de state candidate

22 iun. 2022,, 14:15   Politică
2234 0

Partidul Popular European cere ca Republicii Moldova să îi fie acordat statutul de țară candidat la integrarea în UE, informează Noi.md.

”Cetățenii Republicii Moldova care au primit cu brațele deschise peste jumătate de milion de refugiați ucraineni, oferindu-le hrană, adăpost și îngrijire medicală. Acționînd în felul acesta, Republica Moldova și cetățenii săi au dovedit, fără îndoială, că acționează în spirit european.

Oamenii din Republica Moldova merită o perspectivă europeană la fel de mult ca oamenii din Ucraina.

Acesta este un moment important pentru noi toți. Viitorul nostru este împreună, în pace. Și trebuie să fie o pace reală, nu o pace menită doar să liniștească. Trebuie să fie pace care garantează demnitatea, libertatea și dreptatea”, se arată într-o notă emisă presei.

Potrivit PPE, Ucraina și Moldova se uită cu speranță la UE.


”Republica Moldova și cetățenii săi își doresc o perspectivă europeană. De aceea, nu trebuie să mai așteptăm. Trebuie să acordăm Ucrainei și Republicii Moldova statutul de candidat de care au nevoie și pe care îl merită. Un parteneriat care va fi la fel de benefic pentru Ucraina și Moldova, cum este și pentru restul Europei. Știm că drumul către aderare va fi unul lung, știm că nu va fi ușor, dar știm că este posibil. Și trebuie să spunem clar că Ucraina și Republica Moldova aparțin familiei noastre europene. Nu ca membri de clasa a doua sau prin crearea unei comunități geopolitice ad-hoc, așa cum a sugerat președintele Macron, ci ca noi toți”, se arată în comunicat.

Totodată, PPE menționează că următorul Consiliu European ar trebui să adopte o poziție clară. Acesta este momentul Republicii Moldova. Acesta este momentul Europei.

.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?