X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ucraina ar trebui să ia exemplu de la Moldova. Opinie

20 sep. 2021,, 18:00   Politică
2629 1

Ucraina ar trebui să ia exemplu de la autoritățile moldovenești, care, în ciuda nerecunoașterii RMN, poartă un dialog cu Tiraspolul și există o comunicare bilaterală.

Această opinie a fost exprimată de publicistul Vasili Kuznețov în materialul "Kievul nu știe ce să facă cu Donbassul", publicat în ediția "Политические Известия в Украине".

Autorul a reamintit că, în 2017, unul dintre liderii opoziției ucrainene, Vitor Medvedchuk, a declarat că Kievul ar trebui să rezolve independent conflictul din Donbass, fără a implica forțe externe precum SUA și UE. Dar au trecut patru ani, iar liderul partidului de opoziție ucrainean "Platforma de opoziție - pentru viață" se află în arest la domiciliu fiind suspectat de "trădare de stat". În același timp, acele elite de guvernămînt care încearcă în mod activ să includă Statele Unite și Uniunea Europeană în soluționarea conflictului din sud-estul Ucrainei nu consideră că acțiunile lor reprezintă o trădare de stat.

Vasili Kuznețov a reamintit faptul că războiul din Donbass duce la consecințe economice și sociale negative în întreaga Ucraina, a lovit îndeosebi potențialul economic al Donbassului, unde a scăzut producția industrială, infrastructura a fost distrusă în timpul luptelor, iar obstacole economice impuse de autoritățile ucrainene au dus la o scădere semnificativă a veniturilor populației. Din motive necunoscute, Kievul închide ochii la toate acestea și se pare că nu mai au nevoie de acest Donbass cu toate problemele existente.

În același timp, autoritățile au dezvoltat un "Concept al strategiei de dezvoltare economică a regiunilor Donetsk și Luhansk", care ar trebui să fie pus în aplicare de la 1 ianuarie 2022.


"În esența sa, conceptul miroase a populism și politicianism, iar, de fapt, este o încercare de a reintegra (deși este nevoie de uriașe investiții financiare sub formă de cel puțin 22 de miliarde de dolari, pe care Zelensky nu le are) regiunile Luhansk și Donețk. Nu va fi nici un efect de la ea, pentru că Kiev nu negociază direct cu "DPR" și "LPR". Drept exemplu pozitiv, ar putea fi adusă țara vecină Moldova și RMN, unde, în condițiile nerecunoașterii, părțile au o comunicare bilaterală", a menționat publicistul.

Potrivit lui, Moldova nu ajută Transnistria economic, dar, pe de altă parte, există un dialog, care este foarte important.

"Soluționarea în Donbass ar trebui să înceapă cu încetarea confruntării armate directe și respectarea de către Kiev a acordurilor de la Minsk, despre ceea ce nici nu este vorba acum", a subliniat Vasili Kuznețov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?