X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Țuțu indică în declarația de avere și o datorie de 2 mln. de lei

7 oct. 2019,, 08:21   Politică
8374 0

Pînă la alegerile parlamentare din 24 februarie, Constantin Țuțu a avut un venit de 78 de mii de lei din funcția de deputat. Potrivit declarației de avere și interese personale pentru anul 2019, democratul a mai cîștigat patru milioane și jumătate de lei după ce și-a vîndut automobilul de model Mercedes-Benz S63AMG lui Adelina Teleșcu, care este mama iubitei sale, Beatrice Petrachi.

Alte 13 mii de lei, Țuțu le-a obținut din indemnizații, iar 12 mii de euro ex-deputatul le-a cîștigat din donații în urma unor evenimente în familie.

Totodată, Constantin Țuțu este proprietarul unei locuințe de 402 m/p, ce valorează aproximativ 3 milioane de lei.

Democratul mai deține în totalitate TC-VIPSEC URITY"S.R. L, ce activează ca Servicii privind sistemul de securizare, și S.R.L..Consta nt-Petrol, care, potrivit decomumentului, valorează doar 5500 de lei.

Constantin Țuțu mai are o datorie de 2 milioane de lei lui Bivol Simion. Împrumutal a fost contractat în 2019 și scadent pînă în 2022.


Amintim că pe numele lui Constantin Țuțu au fost pornite două cauze penale - pe faptul îmbogățirii ilicite în perioada anilor 2014 – 2018 și trafic de influență.

Totodată, Țuțu a fost anunțat în căutare internațională la data de 27 septembrie, la solicitarea PA.

De menționat că acum o săptămînă Judecătoria Chișinău a emis un mandat de arestare pe numele lui Constantin Țuțu.

Reamintim că după ce s-a instaurat noua guvernare la Chișinău, Constantin Țuțu a plecat din RM. Acesta a fost văzut de mai multe ori în orașul Odessa.

În iunie curent, anchetatorii Departamentului de Investigații din cadrul Ministerului de Interne rus i-au pus sub acuzare în absență pe fostul președinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc și democratul Constantin Țuțu.Potrivit anchetei, suspecții au creat un canal de contrabandă deosebit de mare prin mai multe state. Este vorba de contrabandă cu hașiș din Africa de Nord, care trecea prin mai multe țări UE către statele CSI și comercializarea lor ilegală.

Potrivit MAI al Rusiei, Constantin Țuțu realiza controlul asupra sindicatului de droguri, la indicațiile lui Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?