Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Tulbure, despre hotărîrea în dosarul „grupului Petrenco”: CtEDO a reacționat mai repede decît cea moldovenească

14 sep. 2021,, 15:00   Politică
3106 3

Analistul politic, fostul ambasador al Moldovei la ONU și CE Alexei Tulbure a comentat hotărîrea Curții Europene pentru Drepturilor Omului (CtEDO) în dosarul „grupului Petrenco”.

„În sfîrșit. Această hotărîre nu a fost luată de autoritățile moldovenești, ci de CtEDO, a cărei decizie trebuie să aștepti ani de zile (din cauza unui număr mare de cereri), adică CEDO s-a dovedit a fi mai rapidă decît sistemul nostru judiciar. Și cine acum ar trebui să plătească pentru fărădelegile procurorilor și judecătorilor? Bugetul, adică cetățenii de rînd? Nu cred că este corect. Mai mult, toți cei care sînt implicați în această înșelăciune ar trebui să fie destituiți din funcție. Cred că este necesar să pornim o anchetă împotriva lor cu privire la fabricarea dosarelor penale personalizate”, a scris Tulbure în publicația sa de pe o rețeau de socializare, raportează Noi.md cu referire la eNews.

Reamintim că Curtea Europeană a Drepturilor Omului a publicat astăzi hotărîrea în dosarul „grupului Petrenko”. Acest lucru a fost raportat de Asociația pentru Drepturile Omului PromoLex.

CtEDO a declarat ilegală arestarea, reținerea, interzicerea circulației și participării la adunări în masă a membrilor grupului. Astfel, Curtea Europeană a obligat Moldova să plătească membrilor „grupului Petrenco” circa 63 750 de euro despăgubiri morale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?