X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Trei obiective de viitor ale președintelui țării

21 noi. 2019,, 21:12   Politică
3827 2

Reforma Justiției, proiectele sociale și proiecte mari de infrastructură și de industrializare a țării, aceste sînt principalele obiective punctate pentru viitorul apropiat de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unui interviu oferit pentru portalul unimedia.info, scrie Noi.md.

”Săptămîna viitoare, ministrul Justiției va merge la Comisia de la Veneția, unde va discuta despre viziunea noastră și va merge cu proiectul de lege. Vrem să facem evaluarea tututor judecătorilor și procurorilor. Consider că este un lucru foarte important și o lege în acest sens trebuie aprobată deja în luna decembrie, ca în ianuarie-februarie acest proces să înceapă. Sunt și alte procese, elemente în reformă, trebuie să asigurăm caracterul public al ședințelor Curții Supreme de Justiție și multe altele”, a declarat șeful statului.

Totodată, potrivit lui Dodon pe social, trebuie să venim cu ceea ce așteaptă oamenii.

”Primul pas l-am făcut în această săptămînă, dar vor mai fi altele. Vreau ca RM, începînd cu anul viitor să devină un șantier de construcție. Investițiile în infrastructură se referă nu doar la drumuri, dar și la Calea Ferată, zone de logistică, ce vor da efect economic foarte rapid. Statul trebuie să vină cu astfel de investiții și, din urmă, vor veni și investitorii. Atunci cînd vom investi în drumuri, anual, 200-300 mln de dolari, pe lanț va fi creștere economică destul de mare, de 7-10% de creștere a PIB-ului anual, aceast lucru eu îmi doresc foarte mult”, a adăugat Dodon.

Șeful statului a menționat că Moldova este o țară mică, însă dacă va lucra împreună o echipă, președintele, prim-ministrul și Parlamentul, atunci, în decurs de 2-3 ani putem să schimbăm la față total Moldova.


”Dacă vom pune baza acestor schimbări, mai departe va merge. Noi oricum vom pleca, nimeni nu e veșnic, mai ales în politica RM, dar dacă vom pune baza, inclusiv în reforma justiției, lucrurile vor merge spre bine”, a concluzionat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?