Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Trei foști judecători ai Curții Constituționale vor rămîne fără indemnizații de concediere

28 iun. 2019,, 15:00   Politică
4410 1

După ce în presă a apărut informația că legislația le permite judecătorilor Curții Constituționale să ridice indemnizații de concediere în mărime de pînă la trei salarii de funcție, reprezentanții CCM au venit cu precizări și sume exacte.

Șeful Serviciului de presă al CCM, Emil Gaitur, afirmă că magistrații Raisa Apolschi, Artur Reșetnicov și Corneliu Gurin nu vor ridica indemnizații de concediere pentru că s-au aflat mai puțin de un an în funcții, transmite Tv8.md.

Judecătorul Aurel Băieșu, care a avut un mandat complet de șase ani la CCM, va ridica 98 de mii de lei.

Pentru fostul președinte al Înaltei Curți, Mihai Poalelungi, contabilitatea a calculat o indemnizație de 17 425 de lei. Acesta a fost numit președinte al Curții Constituționale în martie 2018.

Nu se știe deocamdată cîti bani va primi judecătorul Veaceslav Zaporojan. Calculele nu au fost făcute, pentru că acesta a rămas să administreze Curtea pînă la numirea unui alt președinte al instanței.


Dacă cei șase judecători ar fi ridicat indemnizațiile complete prevăzute de lege, putea fi cheltuit aproximativ jumătate de milion de lei din bugetul de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?