X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Trecerea deputaților de la o fracțiune la alta nu va fi permisă

19 iun. 2019,, 05:30   Politică
5383 0

Preşedintele Igor Dodon a declarat că nu va admite trecerea deputaţilor dintr-o fracţiune la alta.

Într-un apel către cetăţeni, el a declarat că acest lucru va fi consfinţit în legislaţie.

"Vreau să garantez reprezentanţilor tuturor partidelor prezente în Parlamentul ţării: noi nu vom admite turismul politic şi trecerea deputaţilor dintr-o fracţiune în alta. Fiecare deputat trebuie să aparţină acelei fracţiuni pentru care au votat alegătorii şi care i-au acordat mandatul de deputat. Noi vom consfinţi această normă în legislaţie", a subliniat Dodon.

Anterior, partenerii externi au vorbit despre inacceptabilitatea ca majoritatea parlamentară să fie formată prin mituirea deputaţilor, aşa cum a făcut Partidul Democrat în fostul Parlament pentru a rămîne la putere.

El a îndemnat funcţionarii să lucreze pentru binele ţării, nu pentru partide sau pentru rude.


"Fiecare funcţionar public, fiecare funcţionar guvernamental nu trebuie să se gîndească la alegerile care urmează să aibă loc, ci la viitoarele generaţii. În caz contrar, el va avea o singură cale: o foaie de hîrtie, un pix şi cererea de demisie. Niciun funcţionar nu va mai putea conta pe protecţia familiei, nănaşilor, cumetrilor sau a consătenilor. Fie munceşte pentru binele ţării, fie pleacă în neantul politic", a declarat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?