X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Trebuie să ne comportăm ca stăpîni ai casei, dar să nu ne supunem intereselor altora. Declarație

7 iul. 2021,, 11:30   Politică
2118 11

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va depune eforturi pentru ca Republica Moldova să fie percepută pe scena internațională drept un stat independent și suveran. Despre acest lucru a declarat deputatul PSRM, Corneliu Furculiță.

Liderul fracțiunii parlamentare a Socialiștilor a subliniat că în discuțiile cu partenerii externi în prim-plan ar trebui puse interesele naționale, fapt care și-l poate permite doar conducerea care susține independența Republicii Moldova.

"Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va lua toate măsurile pentru consolidarea statalității Republicii Moldova. Nu vorbim despre deteriorarea relațiilor cu partenerii externi, dimpotrivă, le vom readuce la cursul normal al diplomației internaționale. Atitudinea față de noi ar trebuie să fie ca de stăpîni ai casei, dar să nu ne supunem intereselor altora. În prim plan ar trebui să fie puse interesele naționale. Doar conducerea care susține independența Republicii Moldova își poate permite acest lucru", a spus deputatul.

Acum patru zile, liderul PSRM, Igor Dodon, i-a înmînat ambasadorului SUA la Chișinău o scrisoare de protest în care sînt enumerate acțiunile inacceptabile ale diplomaților americani. Dodon și-a exprimat îngrijorarea, în numele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, în legătură cu implicarea forțelor externe în procesul electoral.

Anterior, un pas similar a făcut și președintele PCRM, Vladimir Voronin, care a cerut renunțarea la practica de implicare în treburile interne ale Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?