Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Transnistria cere convocarea unei reuniuni în formatul "5+2"

28 mar. 2019,, 11:30   Politică
2787 2

Vitalii Ignatiev, așa-numitul ministru de externe al regiunii transnistrene și șeful Misiunii OSCE în Moldova, Klaus Neukirch, au avut o întrevedere.

În acest context, Ignatiev a propus organizarea unei întîlniri în formatul 5+2.

"Am transmis domnului Ambasador apelul nostru cu inițiativa de a organiza o întîlnire cît mai curînd posibil în formatul 5+2 și, în general, să începem o muncă mai sistematică în cadrul negocierilor. Multe întrebări trebuie soluționate acum. Așa că, sper în participarea activă a partenerilor internaționali, a mediatorilor în persoana OSCE, a Federației Ruse, a Ucrainei și a observatorilor", a declarat Vitalii Ignatiev.

La rîndul său, Klaus Neukirch și-a confirmat disponibilitatea de a continua cooperarea activă în cadrul procesului de negociere.

"Cred că este important să continuăm dialogul în timpul formării guvernului de la Chișinău. Trebuie să găsim soluții la problemele existente", a declarat șeful Misiunii OSCE.


Totodată, interlocutorii au discutat o gamă largă de probleme legate de situația actuală în relațiile dintre Transnistria și Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?