X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Tot mai mulți moldoveni își doresc ca partidul Șor să fie scos în afara legii

9 mar. 2023,, 12:40   Politică
3053 3

Mai mulți moldoveni spun că ar susține inițiativa ca partidul ȘOR să fie declarat în afară legii. Cel puțin asta arată datele unui sondaj prezentat astăzi de comunitatea WatchDog.

Astfel, peste 33 la sută din respondenții sondajului au răspuns că ar susține această inițiativă, iar 11,3% au spus că mai degrabă, da, ar susține și ei ca partidul ȘOR să fie declarat în afară legii.

Totodată, aproape 18% din cei o mie de respondenți au spus că, mai degrabă, nu ar susține inițiativă, iar peste 22 la sută - cu siguranță, nu își doresc ca partidul ȘOR să fie declarat în afară legii. 15,5% din persoanele intervievate au menționat că nu știu sau nu răspund la această întrebare.

La începutul lunii noiembrie, guvernul a depus la Curtea Constituțională sesizarea privind constituționalitatea partidului ȘOR. Cînd va fi examinată această, deocamdată nu este clar.


Ministrul justiției de atunci, Sergiu Litvinenco, a declarat că există suficiente circumstanțe juridice pentru ca formațiunea să fie scoasă în afara legii, asta după ce partidul ȘOR a fost inclus pe lista de sancțiuni americane, iar Procuratura Anticorupție are în gestiune dosarul penal privind finanțarea ilegală a formațiunii.

Într-o reacție, fugarul Ilan Șor, condamnat de prima instanță pentru fraude la BEM, a declarat că prin această decizie guvernarea vrea să aplice o lovitură democrației din Republica Moldova.

3
0
0
0
35

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?