X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Tot mai multe persoane semnează petiția pentru demiterea Procurorului General

19 iun. 2019,, 14:40   Politică
3107 0

După ce Procurorul General al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, a declarat că nu intenţionează să plece din funcţie, aşa cum îi cere noua guvernare de la Chişinău, considerînd că nu e corect cînd demisia este solicitată de politicieni și nu de societate, organizația din diasporă FreeMoldova a creat o petiție.

Reprezentanții societății civile de acasă și din diasporă îi cer demisia lui Eduard Harunjen, pentru că ar fi demonstrat în activitatea sa că nu se supune adevărului și justiției, ci intereselor de partid.

„În special, sub conducerea acestuia, s-au intentat dosare politice celor care au criticat anumite persoane din conducere, cum ar fi Pavel Grigorciuc, fie au demascat scheme de corupție la nivel înalt, precum Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari. De asemenea, sub conducerea sa procurorii au cerut autorizații de la judecătorii de instrucție pentru a intercepta masiv conversații telefonice ale membrilor partidelor de opoziție, reprezentanților societății civile și criticilor guvernării precedente și a plasa aparate de ascultare și supraveghere în incinta domiciliului acestora – un gest evident politic și nu al unei instituții independente”, se scrie în petiție.

Lansată abia ieri, petiția a fost semnată de peste 4000 de persoane, care continuă să se adune cu fiecare minut. Următorul țel al autorilor este de 5000 de semnături.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?