X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Topul deputaților din legislatura a X-a cu cele mai multe absențe

27 mai. 2021,, 15:15   Politică
2906 1

Deputatul Ilan Șor, membrul Partidului ȘOR, a devenit campion la capitolul absențe privind ședințele parlamentului din legislatura a X-a. Mai exact, acesta a fost prezent doar la 61 de ședințe din cele 76, care au avut loc pînă la dizolvarea parlamentului.

În topul deputaților cu cele mai multe absențe urmează democrata Ludmila Guzun și socialistul Victor Bologan, care au lipsit de nouă ori fiecare, ceea ce înseamnă că au fost prezenți doar la 67 de ședințe ale legislativului.

Urmează neafiliatul Serghei Sîrbu cu opt absențe, democratul Dumitru Diacov - șapte absențe, deputatul neafiliat Vladimir Andronachi - șapte absențe.

Cîte cinci absențe fiecare au și deputații Partidului ȘOR, Reghina Apostolova, Petru Jardan, Vladimir Vitiuc și Violeta Ivanov, care, se pare, au „fugit” de la ședințe în mod organizat.

În așa zisul clasament se regăsește și deputatul blocului ACUM, Dumitru Alaiba, care, al fel, a lipsit de la cinci ședințe ale parlamentului.


Luate la un loc, în legislatura a X-a, au fost înregistrate 150 de absențe, care pot fi clasificate astfel: 10 deplasări, 44 concedii medicale din cont propriu, 32 absențe nemotivate, 62 cereri și două proteste.

Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a X-a fost dizolvat la data de 28 aprilie 2021 după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională starea de urgență votată în parlament și au fost întrunite toate condițiile pentru dizolvarea legislativului.

Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe data de 11 iulie 2021.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?