X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Topul candidaților care au pierdut: Printre ei Chirtoacă, Țuțu, Stratulat

25 feb. 2019,, 10:50   Politică
5537 0

Voturile au fost numărate în majoritatea circumscripțiilor, iar rezultatele din unele regiuni par surprinzătoare. În unele cazuri, în față au ieșit candidați care și-au devansat concurenții cu 100 de voturi, iar în alte cazuri - diferența a fost de mii de sufragii.

- Democratul Constantin Țuțu pe c. 33 suburbii a pierdut în fața lui Andrei Năstase. Diferența a constat în peste 2.000 de voturi.

- Monica Babuc a cedat în fața lui Liviu Vovc pe c.22, Ialoveni, iar diferența a fost de peste 2.000 de voturi.

- Dorin Chirtoacă: Deși a spus că se va retrage dacă va simți că Mihai Popșoi, candidatul ACUM, are mai multă susținere, Chirtoacă a rămas în cursă pînă la capăt. Acesta nu a intrat nici măcar în top-3. Circumscripția a fost cîștigată de Popșoi, cu 37% din voturi, el fiind urmat de socialista Svetlana Popa și democrata Nina Costiuc.

- Mihai Stratulat. Medicul pediatru, lansat în cursă din partea PD, s-a ales doar cu 3.000 de voturi. Lupta crîncenă pe circumscripția nr.26, Buiucani, s-a dat între Iurie Reniță de la ACUM și Dinari Cojocaru de la PSRM. Pe ei i-au despărțit 138 de voturi.


- Octavian Țîcu - Candidatul ACUM la Ungheni, Octavian Țîcu, a pierdut în fața democratei Ludmila Guzun cu 1.300 de voturi.

- Valeriu Munteanu - Alegerea fostului liberal de a candida în circumscripția nr.18, Orhei, cot la cot cu primarul Ilan Șor, nu i-a adus noroc. Deși a ieșit pe locul doi, Munteanu a pierdut în fața lui Șor cu 11.000 de voturi.

- Petru Jardan - Candidatul P. Șor, șeful Avia Invest, Petru Jardan, a pierdut la Botanica, pe c. 23. El nu a acumulat nici 3.000 de voturi, asta deși a organizat un concert al lui Stas Mihailov la Aeroport, iar partidul s-a lăudat cu 10.000 de spectatori.

- Dorin Frăsîneanu - Deși în seara zilei de 24 februarie tînărul care l-a apostrofat pe Dodon la MGIMO ieșea în față, peste noapte tabloul s-a schimbat radical. Socialistul Gheorghe Para a luat cu circa 1300 de voturi mai mult, în timp ce pentru Frăsîneanu au votat peste 700.

- Ion Sula - Între Ion Sula și Petru Frunze s-a dus o luptă acerbă pe c.37. În seara zilei de 24 februarie, cei doi se schimbau cu locul la fiecare proces verbal numărat. Pînă la urmă, candidatul ACUM a cîștigat cu 2.800 de voturi.

- Chiril Gaburici - Democratul a acumulat 3.600 de voturi pe c.31. El a fost devansat de Grigore Novac și Liliana Nicolaescu-Onofrei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?